skip to Main Content
Klantmanagement In De Cloud. Dit Zijn De Uitdagingen.

Klantmanagement in de cloud. Dit zijn de uitdagingen.

Steeds meer accountantskantoren kiezen voor klantmanagement in de cloud, bijvoorbeeld met behulp van de software PSA Suite van Unit4. Om een soepele start in de cloud te maken, helpt het om drie aspecten in het oog te houden: de transitie, documentmanagement en automatisering van documentcreatie. Wij helpen je op al deze vlakken.

Met de overgang naar de cloud gaat er een hele nieuwe wereld open op het gebied van klantmanagement en bedrijfsautomatisering. Werken in de cloud stelt organisaties in staat projecten beter te monitoren en efficiënter te werken. En dit op uiteenlopende vlakken: van het creëren van verkoopkansen tot en met het optimaliseren van urenregistratie

Transities zorgen voor uitdagingen

Tegelijkertijd zitten accountants met de handen in het haar vanwege de overstap van de lokale server naar deze nieuwe omgeving. Jarenlang hebben ze lokaal documenten bewaard, op allerlei plekken. Hoe zorg je dan voor een snelle en goede overgang? En als de transitie voltooid is, staan de bestanden dan wel in een werkbare omgeving of is al het werk voor niets geweest?

Deze vragen staan centraal in onze samenwerking met accountantskantoor Witlox VCS. Voor deze partij hebben we een methode ontwikkeld met behulp waarvan een transitie naar de cloud voor accountantskantoren vlekkeloos verloopt. Onze oplossing, waar inmiddels uiteenlopende kantoren gebruik van maken, houdt daar rekening mee. Zo maken we de transitie snel en simpel.

Klantdossiers volledig én makkelijk vindbaar

Een nieuwe omgeving is één, je bestanden makkelijk terug kunnen vinden is een tweede. Wij zorgen ervoor dat jouw klantdossiers klaar staan en volledig zijn – van mailwisseling en jaarrekening tot aan opdrachtbevestiging. En dat je alles op basis van metadata makkelijk terug kunt vinden. Dat doen we met behulp van onze software dStyleDMS, die aansluit op de PSA-module. Zo krijg je ook meer grip op projectdossiers in SharePoint en Teams, waarover we eerder al schreven.

Missing link

Ook willen we je wijzen op een missing link in dit geheel. Als klein kantoor verzorg je al snel voor zo’n duizend klanten een opdrachtbevestiging. Voor grote kantoren lopen de aantallen nog veel hoger op. Wat nu als je alle stappen in het creëren van deze documenten automatiseert? Het betekent niet alleen dat je veel tijd bespaart. Het betekent ook dat je niet op eieren hoeft te lopen wanneer je – met alle regelgeving in het achterhoofd – het bestand opstelt.

De automatisering is natuurlijk ook van toepassing op andere documenten, zoals een brief aan de Belastingdienst of een aangifte, en kan zelfs nog verder strekken dan de documenten zelf. Nu je toch in de cloud werkt, kun je ook met digitaal ondertekenen gaan werken en deze stappen versimpelen met software.

Back To Top