skip to Main Content
Van Hoofdpijndossier Naar Gestroomlijnd Proces: Ook In De Farmacie

Van hoofdpijndossier naar gestroomlijnd proces: ook in de farmacie

Elke farmaceut kan erover meepraten: bij de goedkeuring van een geneesmiddel komt nogal wat kijken. Te beginnen met het stroomlijnen van een lijvig document waar een groot aantal mensen ieder afzonderlijk aan werkt. Dat alleen al kan voor fikse hoofdpijn zorgen. Maar het kan ook anders. Zo hielpen wij een medicijnontwikkelaar uit de brand.

Verwarring

Het goedgekeurd krijgen van een medicijn bij de Amerikaanse Food and Drug Administration is niet eenvoudig. Medicijnmaker Galapagos weet er inmiddels alles van, zo lazen we onlangs in NRC. Een instantie als de FDA of het Nederlandse CBG kijkt natuurlijk naar de inhoud. En die inhoud is waar de experts zich op focussen. De een beweert iets over de kalibratie van de meetapparatuur, de ander over de metingen zelf. Maar als de specialist op het gebied van de metingen verwijst naar een inmiddels verplaatste paragraaf over kalibratie, blijft de lezer van het rapport in verwarring achter. Het controleren en redigeren van dat alles is een bijna onmogelijke taak. En dan hebben we het nog niet gehad over de huisstijl. Exact het probleem waar onze klant, een biofarmaceutisch bedrijf met een paar honderd hoogopgeleide wetenschappers in dienst, mee worstelde.

Professionele uitstraling

Zo’n goedkeuringsproces begint natuurlijk met een goed en gedegen document dat klopt als een bus. Maar als je te maken hebt met een complex document waar veel mensen tegelijk aan werken en waar een hele procedure mee gemoeid is, valt dat nog niet mee. Als onderzoeker A iets verandert op pagina 18, en onderzoeker B verandert tegelijkertijd iets op pagina 99, wie regelt dan dat de inhoudsopgave weer netjes kloppend is? Als elke expert zijn of haar eigen Word-document aanlevert, wie regelt dan dat de huisstijl overal gelijk is? En als iemand op het laatste moment nog even een bijlage toe wil voegen, wie herschikt dan die bijlagen en zorgt dat alle kruisverwijzingen weer kloppen? Kortom, wie zorgt dat dat lijvige document de professionele uitstraling heeft die bij jouw organisatie past?

Weg met eilandjes, leve het overzicht

Samen met de opdrachtgever hebben we eerst de documentenstroom geanalyseerd. Welke documenten worden er gemaakt, wat zijn de variabelen, welke teksten – denk bijvoorbeeld aan disclaimers – komen steeds weer terug en waar moeten die staan? Zo komen we tot een aantal modellen die we zo veel mogelijk automatiseren, zodat het niet alleen de juiste huisstijl bevat maar zodat ook alle gegevens op exact de juiste plek komen te staan. Nu kunnen alle medewerkers binnen de organisatie samen aan het document werken, en zorgt onze software ervoor dat alles gestroomlijnd blijft en dat iedereen het totaaloverzicht heeft. De eilandjes komen samen in één document met één structuur, één stijl, één laatste versie, met altijd kloppende kruisverwijzingen. En natuurlijk automatisch op de juiste plek opgeslagen. Zo kunnen de experts zich weer compleet concentreren op de inhoud van het document.

Nieuwsgierig?

Ook te maken met complexe documenten waar meerdere teams aan werken? Behoefte aan een geoptimaliseerd en geautomatiseerd proces, dat zo efficiënt mogelijk is ingericht? Vraag vandaag nog een gratis demo van dStyle 365 aan. Wij van Documentaal denken graag met je mee.

Back To Top