skip to Main Content
Microsoft Teams, Hoe Helpt Het Jouw Organisatie?

Microsoft Teams, hoe helpt het jouw organisatie?

Microsoft Teams is het online samenwerkingsplatform van Microsoft, volledig geïntegreerd met Microsoft 365. Met Microsoft Teams werk je nog veiliger, effectiever en eenvoudiger samen. Het is dé tool om alle communicatie binnen je organisatie op een efficiënte en overzichtelijke manier te stroomlijnen. Naast chatten kun je bijvoorbeeld ook makkelijk documenten delen en samen bewerken of online vergaderen. We zetten een paar highlights voor je op een rij. 

Chatten en meer

Binnen Microsoft Teams kan je eenvoudig chatten met collega’s. Eén op één of in een groepschat binnen een kanaal. Hoe handig deze kanalen zijn leggen we later uit. In de chat kun je uiteraard tekstberichten uitwisselen maar ook bestanden delen en (video)bellen.  

Eenvoudiger bestanden delen dankzij de integratie met Microsoft 365 

Dankzij de integratie met Microsoft 365 kun je ook met de vertrouwde Office-toepassingen werken zoals Word, PowerPoint en Excel. De bestanden die je in deze Office programma’s maakt kan je met één muisklik delen met je team zonder heen en weer te hoeven mailen. Daarnaast kun je ook eenvoudig bestanden delen vanuit OneDrive, of bestanden publiceren via SharePoint. 

Snel je bestanden terugvinden

Als je eenmaal bestanden aan het delen en ontvangen bent, heb je natuurlijk geen tijd (en zin) om later lang te moeten zoeken naar een bepaald bestand. Gelukkig heeft Microsoft Teams een zoekfunctie waardoor je snel de gewenste informatie terug kan vinden. Dat betekent dat je altijd op elk toestel, vanaf elke locatie alle gedeelde bestanden en gevoerde gesprekken voorhanden hebt. We hoeven vast niet uit te leggen hoe handig dit is. 

Extra overzicht dankzij specifieke kanalen

Binnen Microsoft Teams kan je kanalen inrichten. Deze kanalen moet je zien als specifieke thema’s of afdelingen binnen je organisatie. Zo kan je bijvoorbeeld een Marketing- of een Saleskanaal inrichten maar ook een kanaal dat specifiek over één project gaat. Het voordeel van specifieke kanalen is dat iedereen binnen de organisatie precies weet waar hij of zijn bepaalde kennis kan delen of specifieke informatie terug kan vinden.  

Altijd up-to-date

Dankzij de integratie met Microsoft 365, is er ook een koppeling met Outlook. Al jouw afspraken en vergaderingen worden automatisch naar Microsoft Teams geëxporteerd. Daardoor heb je in Teams ook direct zicht op je agenda. Afspraken of vergaderingen die je plant in Teams worden dan ook direct in Outlook gezet. 

Een programma dat zich aanpast aan jou

Slimme notificaties zorgen ervoor dat je een subtiele waarschuwing krijgt wanneer een gesprek jouw aandacht vereist. Wil je liever niet gestoord worden? Pas dan eenvoudig je status aan en je wordt niet meer gestoord. Zo bepaal je zelf waar je focus ligt.  

De juiste inrichting en integratie is essentieel

Microsoft Teams heeft alles in zich om samenwerken een enorme boost te geven. Hoe groot deze boost is hangt af van hoe je Teams inricht en integreert. Als officieel Microsoft Partner weten we precies hoe we jullie Microsoft Teams moeten inrichten en integreren om jullie samenwerking zo efficiënt en eenvoudig mogelijk te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie, we helpen je graag om alles uit Microsoft Teams te halen! 

Back To Top