skip to Main Content
  1. Home
  2. Kenniscentrum
  3. Microsoft Word
  4. Wat is het verschil tussen een alinea- en een tekenstijl in Microsoft Word?

Wat is het verschil tussen een alinea- en een tekenstijl in Microsoft Word?

In Microsoft Word verwijst de term “alinea-stijl” naar de opmaakstijl die wordt toegepast op een alinea, terwijl “teken-stijl” verwijst naar de opmaakstijl die wordt toegepast op individuele tekens binnen een alinea. Hier is een uitleg van het verschil tussen beide:

Alinea-stijl

Een alinea-stijl in Word bepaalt de opmaakkenmerken voor een hele alinea, zoals de uitlijning, inspringing, regelafstand, lettertype en grootte, en eventuele andere specifieke opmaakopties. Wanneer je een alinea-stijl toepast, worden alle tekst en eventuele bijbehorende opmaak binnen die alinea dienovereenkomstig gewijzigd.

Teken-stijl

Een teken-stijl daarentegen is van toepassing op individuele tekens binnen een alinea, zoals lettertype, grootte, vet, cursief, onderstreept, en kleur. Je kunt een teken-stijl gebruiken om specifieke woorden, zinnen of letters te benadrukken of van opmaak te voorzien binnen een alinea, zonder de opmaak van de hele alinea te veranderen.

Kort gezegd, alinea-stijl heeft betrekking op de opmaak van een hele alinea, terwijl teken-stijl specifieke opmaak toepast op individuele tekens binnen die alinea. Beide stijlen zijn handige hulpmiddelen om de opmaak en leesbaarheid van je documenten in Word te verbeteren.

In het opmaakpaneel van dStyle365 / LegalWord365 vindt u de door uw organisatie gedefinieerde stijlen die u nodig heeft om de  documenten op te maken. Bij een alinea-stijl verandert de hele alinea waar u de cursor heeft geplaatst. Voor een teken-stijl moet u de gewenste tekst eerst in z’n geheel selecteren alvorens de tekenstijl erop toe te passen.

Als er stijlen ontbreken in het opmaakpaneel die u graag gebruikt, neem dan gerust contact met ons op.

 

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig?

Staat het antwoord er niet tussen?
Neem contact op
Back To Top