skip to Main Content

Inhoudsopgave

Een inhoudsopgave in Microsoft Word is een automatisch gegenereerde lijst met hoofdstukken, secties, titels en pagina’s in een document. Het dient als een overzicht van de structuur en de inhoud van het document, waardoor lezers gemakkelijk kunnen navigeren en specifieke secties kunnen vinden.

 

Enkele kenmerken en functionaliteiten van een inhoudsopgave in Microsoft Word:

Automatische generatie

Een inhoudsopgave wordt automatisch gegenereerd op basis van de kopstijlen (zoals Kop 1, Kop 2, enz.) die u aan de secties en titels in uw document heeft toegekend. Microsoft Word gebruikt deze informatie om een gestructureerde inhoudsopgave te maken. Ook de koppen uit het dStyle/LegalWord Opmaak paneel worden opgenomen in de inhoudsopgave.

 

Navigatie

Een inhoudsopgave biedt lezers een handige manier om door het document te navigeren. Door simpelweg op een item in de inhoudsopgave te klikken, kunnen ze direct naar de betreffende pagina springen.

 

Bijwerken

Als u wijzigingen aanbrengt in de structuur of inhoud van uw document, kunt u de inhoudsopgave eenvoudig bijwerken. Klik met de rechtermuisknop op de inhoudsopgave en selecteer “Velden bijwerken” om de wijzigingen door te voeren. Hierdoor worden nieuwe secties en pagina’s opgenomen en worden eventuele verschuivingen in de paginanummers automatisch bijgewerkt.

 

Aanpassing

U kunt de opmaak en stijl van de inhoudsopgave aanpassen aan uw voorkeuren en de lay-out van uw document. Microsoft Word biedt verschillende indelingsopties en stijlen om de inhoudsopgave te verfraaien en aan te passen aan de visuele stijl van uw document.

 

Meerlaagse structuur

Als uw document een hiërarchische structuur heeft met meerdere niveaus van hoofdstukken en subsecties, kan Word de inhoudsopgave dienovereenkomstig opbouwen en inspringen.

In het dStyle365/LegalWord lint hebben we een functie Inhoudsopgave opgenomen waarmee u eenvoudig op de plek van de cursor een Inhoudsopgave kunt invoegen

 

Het gebruik van een inhoudsopgave in Microsoft Word is vooral handig bij langere documenten, zoals boeken, scripties, rapporten of handleidingen. Het helpt lezers om snel specifieke delen van het document te vinden en vergemakkelijkt de navigatie, waardoor de toegankelijkheid en leesbaarheid worden verbeterd.

 

Zie voor meer informatie ook de site van onze partner Microsoft:

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig?

Staat het antwoord er niet tussen?
Neem contact op
Back To Top