skip to Main Content

Kop- en Voetteksten

Kop- en voetteksten in Microsoft Word zijn gebieden bovenaan (kop) en onderaan (voet) van elke pagina in een document waarin u consistente informatie kunt toevoegen, zoals paginanummers, titels, auteursnaam, datum of bedrijfslogo. Kop- en voetteksten worden meestal gebruikt om belangrijke details toe te voegen die op elke pagina moeten verschijnen, waardoor de consistentie en professionaliteit van het document worden bevorderd. Binnen dStyle365/LegalWord365 gebruiken we de kop en voettekst om uw bedrijfslogo’s, colophon en juridische informatie in het document te plaatsen. Op deze manier ziet uw document er altijd hetzelfde en professioneel uit. Ook paginanummers en documentnummers worden in de voettekst geplaatst.

Hier zijn enkele kenmerken en functionaliteiten van kop- en voetteksten in Microsoft Word:

Invoegen: U kunt kop- en voetteksten toevoegen door naar het tabblad “Invoegen” in de menubalk te gaan en op de knop “Kop- en voettekst” te klikken. Vervolgens kunt u kiezen uit verschillende standaardindelingen of een aangepaste kop- of voettekst maken.

Inhoud: U kunt verschillende elementen in kop- en voetteksten plaatsen, zoals tekst, afbeeldingen, paginanummers, datum, tijd, bestandsnaam, enz. Dit stelt u in staat om de gewenste informatie op een consistente manier op elke pagina weer te geven.

Opmaak: U kunt de opmaak van de kop- en voetteksten aanpassen, zoals het lettertype, de grootte, de kleur, de uitlijning en de achtergrondkleur. Dit helpt u om de kop- en voetteksten in overeenstemming te brengen met de stijl en het ontwerp van uw document.

Secties: Als u een document heeft met verschillende secties, kunt u verschillende kop- en voetteksten maken voor elke sectie. Dit is handig als u bijvoorbeeld hoofdstuktitels wilt weergeven in de kop- of voettekst van elke pagina binnen dat hoofdstuk.

Verbinding met eerdere: U kunt ervoor kiezen om de kop- en voetteksten van de huidige sectie al dan niet te koppelen aan de vorige sectie. Dit is vooral handig als u wilt dat de kop- en voetteksten op elke pagina hetzelfde zijn of als u secties heeft met verschillende kop- en voetteksten.

 

Kop- en voetteksten zijn nuttige functies in Microsoft Word die u helpen bij het consistent en professioneel opmaken van uw documenten. Ze bieden een gestandaardiseerde manier om belangrijke informatie op elke pagina weer te geven en maken het gemakkelijk om wijzigingen door te voeren zonder elke pagina afzonderlijk te hoeven bewerken.

 

Zie voor meer informatie ook de site van onze partner Microsoft:

 

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig?

Staat het antwoord er niet tussen?
Neem contact op
Back To Top