skip to Main Content

Taalcontrole

De taalcontrole in Microsoft Word is een functie waarmee u de taal van uw document kunt controleren en aanpassen.

 

Taalinstellingen

Wanneer u een nieuw document maakt in Microsoft Word, wordt automatisch een standaardtaal ingesteld. Dit is meestal de taal die is geselecteerd op basis van de systeeminstellingen van uw computer. U kunt de taalinstellingen echter op elk moment wijzigen.

 

Taalherkenning

Microsoft Word heeft een ingebouwde functie voor taalherkenning. Dit betekent dat het programma automatisch probeert de taal van uw tekst te detecteren op basis van de woordenschat en grammaticale patronen. Als Word bijvoorbeeld een groot aantal Engelse woorden in uw tekst detecteert, zal het suggereren om Engels als de taal van het document in te stellen.

 

Taalmarkering

Wanneer Word een woord detecteert dat niet overeenkomt met de ingestelde taal van het document, wordt het gemarkeerd als een mogelijke taalfout. Dit kan voorkomen wanneer u woorden in een andere taal invoert of wanneer u een typefout maakt. De taalfouten worden meestal aangegeven met een groene onderstreping.

 

Taalwijzigingen

U kunt de taal van een specifieke selectie, een alinea of het gehele document wijzigen. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld een deel van uw document in een andere taal wilt schrijven of als u tekst heeft gekopieerd en geplakt in een andere taal.

 

Taalinstellingen beheren

Microsoft Word biedt ook de mogelijkheid om taalinstellingen te beheren. U kunt een lijst met beschikbare talen bekijken en selecteren welke talen u wilt gebruiken voor de spellings- en grammaticacontrole. Daarnaast kunt u ook aangepaste woordenboeken maken voor specifieke talen.

 

Uitzonderingen en aanpassingen

Als Word ten onrechte een woord markeert als een taalfout, kun u het woord toevoegen aan het aangepaste woordenboek. Hierdoor zal Word het woord in de toekomst niet meer als een fout markeren. U kunt ook regels en uitzonderingen definiëren voor specifieke grammaticale structuren of woordgebruik in de taalopties van Word.

 

Het is belangrijk op te merken dat de taalcontrole in Word nuttig kan zijn, maar het is altijd raadzaam om de context van uw tekst te overwegen en handmatig wijzigingen aan te brengen indien nodig. De automatische taalherkenning is niet perfect en het is mogelijk dat Word soms fouten maakt bij het bepalen van de juiste taal.

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig?

Staat het antwoord er niet tussen?
Neem contact op
Back To Top