skip to Main Content
Microsoft Lanceert Nieuw Office-Thema (en Standaardlettertype)

Microsoft Lanceert Nieuw Office-Thema (en Standaardlettertype)

Een frisse wind met vernieuwde kleuren en lijnen!

In de aankomende maanden staat er iets groots te gebeuren bij Microsoft, want ze gaan hun beroemde Office-applicaties een flinke make-over geven. Stel je voor: een spiksplinternieuw thema voor Microsoft 365 met een frisse en moderne look, plus een gloednieuw lettertype genaamd Aptos. Dit alles zal binnen handbereik zijn voor gebruikers van Word, Excel, PowerPoint en Outlook. 

Dag Calibri, hallo Aptos!

Vanuit betrouwbare bronnen vernemen we dat dit thema allerlei vernieuwde kleurvariaties en bijgewerkte lijndiktes zal bevatten. Maar het meest opvallende is toch wel dat na een trouwe dienst van vijftien jaar, het vertrouwde lettertype Calibri eindelijk met pensioen gaat en plaatsmaakt voor het nieuwe standaard lettertype, Aptos. 

Nieuw Mircosoft thema

De impact op uw huisstijl

Dit alles klinkt spannend, toch? Maar wat als uw bedrijf Calibri als dé huisstijl heeft omarmd? Nou, dat kan wat interessante gevolgen hebben. Als Calibri in de kern van uw huisstijl zit, zullen nieuwe documenten die u buiten gespecialiseerde toepassingen zoals LegalWord365/dStyle365 maakt, en nieuwe e-mails die u in Outlook verstuurt, niet langer automatisch dat vertrouwde huisstijl lettertype hebben waar u zo aan gewend was. 

Dit zou kunnen leiden tot een soort visuele achtbaanrit in de documenten en communicatie van uw bedrijf, met potentieel wat hobbels in de professionele uitstraling. En laten we de mogelijke verwarring bij werknemers niet vergeten, die gewend zijn aan een specifieke visuele identiteit van het bedrijf. 

Geen paniek – er is een oplossing

Maar geen paniek! Er is een oplossing. Organisaties kunnen proactieve stappen nemen om hun huisstijl aan te passen aan het nieuwe thema en lettertype binnen Microsoft 365. En hier komt het goede nieuws: zelfs als sommige gebruikers terughoudend zijn om over te stappen naar het nieuwe thema, blijft het oude vertrouwde thema met Calibri beschikbaar als keuzeoptie, zij het onder een nieuwe naam, ‘Office Theme 2013-2022′. 

Wij staan voor u klaar!

Zou u graag hulp en begeleiding bij deze overgang? Ons team van deskundige consultants staat klaar om te assisteren bij het naadloos aanpassen van uw huisstijl aan de vernieuwde Microsoft Office-applicaties. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en om uw specifieke behoeften te bespreken. We staan klaar om u door deze veranderingen te loodsen!

Back To Top