skip to Main Content

Nieuw document aanmaken

Klik in de dStyle365 / LegalWord365 ribbon op de Nieuw knop. In het scherm dat wordt geopend kan een document gemaakt worden op basis van een Standaard bedrijfstemplate of op basis van een model. Een model is een template gekoppeld aan één of meerdere tekstfragmenten.

Als er veel modellen zijn kan via het zoekveld rechts boven in gezocht worden op naam. Het veld Taal bepaald voor welke taal modellen worden weergegeven.

Zowel standaard templates als modellen kunnen als favoriet worden ingesteld. Het Nieuw scherm opent altijd in de Favorieten map waardoor de favoriete documenten direct zichtbaar zijn.

Selecteer een standaard template of model en klik op het hartje. Op deze manier kunnen documenten ook uit de Favorieten map verwijderd worden.

Na openen van het Nieuw scherm zijn de favoriete documenten direct zichtbaar in de Favorieten map.

Dubbelklik op een template of model of selecteer het en klik op de knop OK om naar het dialoogvenster te gaan.

De dialoogvensters bevatten invulvelden, keuzelijsten, aanvinkvelden, opzoekvelden, automatisch velden en profielvelden. Klik op de knop OK om het dialoogvenster te sluiten en het document te maken.

De knop Wijzigen toont het dialoogvenster dat bij een document hoort. Alle velden in het dialoogvenster kunnen weer aangepast worden. Nadat op de knop OK is geklikt wordt dit in het document verwerkt.

Invulvelden

Typ zelf een tekst.

Keuzelijsten

Maak een keuze uit de geboden opties. In sommige invulvelden kan ook getypt worden. De inhoud van keuzelijsten is afhankelijk van de gekozen document taal.

Aanvinkvelden

Vink de veld aan of uit voor bijv. het wel of niet plaatsen van het logo in een document.

Opzoekvelden

Deze velden kunnen herkent worden aan het knopje met het vergrootglaasje rechts naast het veld. Door op het vergrootglaasje te klikken wordt een subscherm geopend waarin gezocht kan worden naar bijv. een dossier of een contactpersoon.

Automatische velden

Worden gevuld op basis van bijv. het gekozen dossier of profiel.

Profielvelden

Kies een profiel voor het plaatsen van medewerker gegevens in het document.

 

Dialoogvenster Brief

Gerelateerde artikelen

Back To Top