skip to Main Content
Efficiënter Communiceren Op De Werkvloer

Efficiënter communiceren op de werkvloer

U weet inmiddels waarschijnlijk al wel dat Documentaal helpt bij het vergemakkelijken en versoepelen van verschillende processen op de werkvloer, onder anderen rond documentgebruik. Hierdoor zal stress afnemen bij u en uw collega’s en productiviteit toenemen!

Zo hebben we in de vorige blog concreet besproken hoe wij binnen uw organisatie het proces van documentcreatie kunnen vereenvoudigen, waarmee u kostbare tijd wint. Er bestaan echter nog vele andere manieren waarop Documentaal chaos voor u kan wegnemen en structuur voor u kan aanbrengen binnen uw bedrijf. Het gaat verder dan documentcreatie.

Communicatie op de werkvloer

Hoe verbeter je communicatie op de werkvloer? De dooddoeners zijn welbekend: houd rekening met verschillende communicatiestijlen, luister naar elkaar, geef alleen opbouwende kritiek, etc…

Maar laten we eens inzoomen op communicatie rond documentgebruik.

Is de volgende situatie herkenbaar voor u?

Collega Chris: “Hé, kan jij me nog even dat rapport doorsturen dat je voor me had nagekeken?”

Collega Peter: “Dat kan wel, maar Collega Jennifer heeft er inmiddels ook al naar gekeken en haar eigen opmerkingen toegevoegd.”

Collega Chris: “Goed, waar vind ik dat bestand met de laatste versie dan?”

Collega Peter: “Dat zou je aan haar moeten vragen. Ze zal het lokaal opgeslagen hebben. Volgende week is ze terug van verlof…”

Het voelt chaotisch en frustrerend om juist dát ene belangrijke document niet te kunnen vinden wanneer u het nodig heeft. Collega’s sturen bestanden naar elkaar door, er ontstaan verschillende versies en sommige documenten kunnen zelfs verloren gaan.

Wat doen we eraan?

Dankzij onze software voor documentmanagement worden alle documenten binnen uw bedrijf centraal op één plek opgeslagen. Er is dan dus nog maar één versie van ieder document en iedereen die toegang nodig heeft, kan erbij komen.

U en uw collega’s kunnen tegelijk – live – in een bestand werken en elkaars wijzigingen in realtime zien. Nooit meer wordt er per ongeluk een belangrijk document verwijderd of in een oudere versie gewerkt.

Klinkt deze vorm van structuur aanbrengen u ook als muziek in de oren? Neem contact met ons op voor een gratis demo of om te sparren over wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Samen met Documentaal, alles snel en overzichtelijk digitaal.

Back To Top