skip to Main Content
 1. Home
 2. Kenniscentrum
 3. Microsoft Word
 4. Lijst met meerdere niveaus Microsoft Word

Lijst met meerdere niveaus Microsoft Word

Een lijst met meerdere niveaus in Microsoft Word wordt gebruikt wanneer u informatie hiërarchisch wilt organiseren en subitems wilt toevoegen. In DStyle/LegalWord zorgen we ervoor dat uw lijsten met meerdere niveaus in de huisstijl van uw organisatie, dus met het juiste lettertype, tekengrootte en met correcte inspringing beschikbaar zijn in het Opmaak paneel zodat u die met één druk op de knop tot uw beschikking heeft.

Hieronder enkele situaties waarin u een lijst met meerdere niveaus zou kunnen gebruiken:

Inhoudsopgave: Bij het maken van een inhoudsopgave voor een document kun je gebruikmaken van een lijst met meerdere niveaus om de hoofdstukken, subsecties en subsubsecties te structureren. Elk niveau van de lijst komt overeen met een bepaald hiërarchisch niveau in het document.

Voorbeeld:

 

1. Inleiding

1.1 Achtergrond

1.2 Doelstellingen

2. Methodologie

2.1 Datacollectie

2.2 Analyse

 

Hiërarchische informatie: Als je informatie hebt die een hiërarchische structuur heeft, zoals organisatiestructuren, classificatiesystemen of categorisaties, is een lijst met meerdere niveaus nuttig om de relaties tussen de items weer te geven.

Voorbeeld:

 • Dieren
  • Zoogdieren
   • Hond
   • Kat
  • Vogels
   • Duif
   • Papegaai

Stappenplannen met subprocedures: Als je een complex stappenplan hebt waarin bepaalde stappen subprocedures vereisen, kun je een lijst met meerdere niveaus gebruiken om de hoofdstappen en de bijbehorende substappen te structureren.

Voorbeeld:

1. Voorbereiding

1.1 Verzamel materialen

1.2 Maak werkruimte gereed

2. Uitvoering

2.1 Voer stap A uit

2.2 Voer stap B uit

 

Een lijst met meerdere niveaus helpt dus bij het visualiseren van de hiërarchische structuur van informatie en maakt het gemakkelijk om subitems te organiseren. Het biedt een gestructureerde en overzichtelijke presentatie van complexe informatie, waardoor de lezer gemakkelijk de onderlinge relaties en niveaus kan begrijpen.

 

Zie voor meer informatie ook de site van onze partner Microsoft:

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig?

Staat het antwoord er niet tussen?
Neem contact op
Back To Top