skip to Main Content
 1. Home
 2. Kenniscentrum
 3. Microsoft Word
 4. Genummerde lijst in Microsoft Word

Genummerde lijst in Microsoft Word

Een genummerde lijst in Microsoft Word wordt gebruikt in situaties waarin de volgorde of de identificatie van de items belangrijk is. In DStyle/LegalWord365 zorgen we ervoor dat de genummerde lijsten in uw huisstijl, dus met het juiste lettertype, tekengrootte en met correcte inspringing beschikbaar zijn in het Opmaak paneel zodat u die met één druk op de knop tot uw beschikking heeft.

Hier zijn enkele situaties waarin u een genummerde lijst zou kunnen gebruiken:

Stappenplannen: Als u een reeks instructies of stappen presenteert die in een specifieke volgorde moeten worden uitgevoerd, is een genummerde lijst handig. Het nummeren van de stappen zorgt ervoor dat de lezer de volgorde kan volgen.

Voorbeeld:

 1. Maak een nieuw document.
 2. Typ je tekst.
 3. Sla het document op.
 4. Opsommingen: Als je een lijst van items wilt weergeven waarvan de volgorde niet strikt van belang is, maar elk item moet worden geïdentificeerd met een nummer, is een genummerde lijst geschikt.

Procedures: Bij het beschrijven van complexe procedures kan een genummerde lijst helpen om de stappen duidelijk te maken en de volgorde te benadrukken.

Voorbeeld:

 1. Zet de computer aan.
 2. Open het programma.
 3. Selecteer “Bestand” en vervolgens “Nieuw”.

 

Over het algemeen kunnen we dus stellen dat een genummerde lijst wordt gebruikt wanneer de volgorde van de items belangrijk is of wanneer u specifieke items wilt identificeren. Het biedt een georganiseerde en gestructureerde manier om informatie te presenteren, zodat de lezer de items gemakkelijk kan volgen en identificeren.

 

Zie voor meer informatie ook de site van onze partner Microsoft:

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig?

Staat het antwoord er niet tussen?
Neem contact op
Back To Top