skip to Main Content

PowerPoint in dStyle: met gemak écht professioneel presenteren

dStyle en Word is een gouden combinatie. Het gemak waarmee u een brief, rapport of verslag maakt en automatisch de juiste indeling, lettertype en korpsgrootte gebruikt, is ongeëvenaard. Gelukkig beperkt dStyle zijn kracht niet tot Word. Die komt ook uitstekend tot recht in PowerPoint, met alle tijdwinst en efficiency van dien.

Uitgangspunt van dStyle: een bedrijf moet in elke uiting op eenzelfde manier naar buiten treden. Dat komt de professionaliteit van het bedrijf ten goede. Uniforme presentatie vergroot de herkenbaarheid. Kijk maar hoe Coca-Cola, McDonalds en Heineken dat doen.

Geen Omkijken Naar

Geen omkijken naar

Als u dStyle voor PowerPointpresentaties gebruikt, bent u zeker van die eenvormige presentatie. Niet de ene presentatie in Times Roman en de andere in Arial, nee, allemaal in Helvetica, bijvoorbeeld. Niet de ene titel vet en de ander cursief, nee, allemaal standaard, zoals de organisatie dat in haar huisstijl heeft vastgelegd. dStyle zorgt daarvoor, daar hoeft u niet naar om te kijken.

Veel Keuzes

Veel keuzes

Tegelijk heeft u wel een enorm aantal keuzes. Die kunt u eenvoudig oproepen met de extra knoppen op uw beeldscherm.
Zo kunt u in het snelmenu een keuze maken uit een groot aantal verschillende vooraf samengestelde templates. Of wat dacht u van themakleuren, om het onderwerp met z’n eigen kleur nog krachtiger naar voren te laten treden? U kunt de presentatie verrijken met foto’s en illustraties uit een uitgebreide image library. En er staan een groot aantal iconen tot uw beschikking uit de iconenset, die dStyle aan PowerPoint toevoegt.
Kortom: u geeft de presentatie wel degelijk met uw eigen inhoud, maar wel in de stijl van het bedrijf.

Net Als De Vorige En Volgende Keer

Net als de vorige en volgende keer

De keuze die u maakt is direct toepasbaar. Geeft u de slide een titel, dan gebeurt dat meteen in het juiste lettertype en de goede korpsgrootte. Het logo staat altijd op de juiste plaats, illustraties krijgen hun vaste plek. De hele exercitie is erop gericht om de PowerPointpresentatie precies zo eruit te laten zien als die presentatie die uw collega een week geleden deed. Of dat volgende maand doet.

Tijdwinst Voor Jou

Tijdwinst voor jou

Wat zijn de voordelen daarvan, en wie plukt ze?
Op de eerste plaats ben u dat zelf. U hoeft niet meer op zoek te gaan naar een vorige presentatie van een collega om daar het nodige knip- en plakwerk op los te laten. Nee, u kiest de slide, kleur, afbeelding die u wilt gebruiken en vult alleen de ‘variabelen’ in: tekst, cijfers, een grafiek die u importeert, een foto die u wilt gebruiken. U werkt dus altijd aan de inhoud, niet aan de vorm! Die vorm staat vast, en dat scheelt u enorm veel tijd.

Professionalisme Voor Het Bedrijf

Professionalisme voor het bedrijf

Op de tweede plaats profiteert de organisatie van deze werkwijze. Want altijd wanneer, en overal waar een presentatie namens het bedrijf wordt gegeven, zal die presentatie hetzelfde er uitzien. Het risico dat knip- en plakwerk met zich meebrengt – een verouderd logo gebruiken, een verkeerd lettertype, voortborduren op de ‘fouten’ van de vorige maker – is uitgesloten. De organisatie laat zich voortaan letterlijk van z’n meest professionele kant zien, en dat maakt indruk.

PowerPoint en dStyle: net zo’n gelukkige combinatie als Word en dStyle. Met het grootste gemak kunt u nu écht professioneel presenteren!

Back To Top