skip to Main Content
  1. Home
  2. Kenniscentrum
  3. Microsoft Word
  4. Tabellen in Microsoft Word

Tabellen in Microsoft Word

In Microsoft Word is een tabel een functie waarmee u gegevens en informatie op een gestructureerde en overzichtelijke manier kunt organiseren en presenteren. Een tabel bestaat uit rijen en kolommen en cellen.

In dStyle 365/LegalWord maken we op de achtergrond optimaal gebruik van tabellen om uw documenten op te maken in de huisstijl van uw organisatie.

We hebben er voor u als gebruiker echter ook voor gezorgd dat u vanuit het dStyle365/LegalWord lint eenvoudig tabellen kunt invoegen die er meteen mooi uitzien zodat u snel verder kunt met uw document. We hebben de stijl van de tabel namelijk op voorhand al voor u geconfigureerd zodat u alleen nog maar hoeft te bepalen hoeveel rijen en kolommen u nodig heeft en of er wel of geen veldnamenrij aan moet worden toegevoegd.

Hier zijn enkele voordelen van tabellen in Microsoft Word:

  1. Structuur: Een tabel bestaat uit horizontale rijen en verticale kolommen. De grootte van de tabel kan worden aangepast door het toevoegen of verwijderen van rijen en kolommen.
  2. Gegevensorganisatie: Tabellen worden vaak gebruikt om gegevens op een gestructureerde manier weer te geven. U kunt tekst, getallen, afbeeldingen of andere inhoud in de cellen van de tabel plaatsen.
  3. Aanpassing: U kunt de grootte van de kolommen en rijen wijzigen door ze te slepen of door de eigenschappen van de tabel aan te passen. U kunt ook de randen, achtergrondkleuren en andere opmaakopties van de tabel aanpassen.
  4. Sorteren en filteren: Met tabellen in Word kunt u gegevens sorteren op basis van specifieke kolommen en kunt u filters toepassen om de weergegeven gegevens te beperken op basis van bepaalde criteria.
  5. Formules en berekeningen: In tabellen kunt u formules en berekeningen toepassen om gegevens in verschillende cellen te combineren, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, enz.
  6. Samenvoegen en splitsen: U kunt cellen samenvoegen om tekst of gegevens over meerdere cellen uit te breiden. Daarnaast kunt u ook samengevoegde cellen splitsen om de tabelstructuur aan te passen.

Tabellen in Microsoft Word zijn handig voor het maken van overzichten, planningen, vergelijkingstabellen, rapporten, en andere soorten gegevenspresentaties. Ze bieden een georganiseerde en visueel aantrekkelijke manier om informatie weer te geven en kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften en opmaakeisen.

Klik hier voor meer informatie over invoegen en aanpassen van tabellen in Microsoft Word.

Gerelateerde artikelen

Hulp nodig?

Staat het antwoord er niet tussen?
Neem contact op
Back To Top